Izvor: Mina

danilovicCrna Gora ne smije da bude talac političkih neslaganja i kalkulacija mandatara i njegovih koalicionih saveznika, ocijenila je Socijalistička narodna partija. U Crnoj Gori danas se navršavaju dva mjeseca od vanrednih parlamentranih izbora, ali još nije formirana nova Vlada, niti je Skupština do kraja konstituisana.

Potpredsjednik SNP-a Vasilije Lalošević je kazao da se zbog sukoba u vladajućoj koaliciji u vezi sastava nove Vlade u skupštinskoj proceduri nalazi 51 zakonski predlog koji nije razmatran.

„Da je postojala volja u međuvremenu dok vlada ne bude formirana moguće je bilo realizovati niz značajnih inicijativa u parlamentu kao što su izmjena skupštinskog poslovnika, usaglašavanje ustava sa izbornim zakonodavstvom i trajno rješavanja televizijskih prenosa zasjedanja“, kazao je on.

Crnogorskoj Skupštini neophodan je puni kapacitet i živa zakonodavna aktivnost i ona nema vremena da čeka izbor nove vlade, ocijenio je danas zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović.

NOVA je pozvala je predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da zbog unutarstranačkih kombinacija Demokratske partije socijalista, u vezi formiranje nove vlade, „dodatno ne ponižava Parlament“.

Danilović je rekao da mandatar Milo Đukanović nikako da sastavi novu vladu ni dva mjeseca nakon izbora. „Svih 48. mandata nije dovoljno da se dobije operativni kabinet“.

„Parlamentu je neophodan puni kapacitet, konstituisanje stalnih radnih tijela i živa zakonodavna aktivnost. Nemamo vremena, očigledno, da iščekujemo premijera i njegovu novu inauguraciju“, naveo je Danilović.

Advertisements