Izvor: Seebiz

valdPovodom odluke Tenderske komisije da započne pregovore sa firmom Cubus lux iz Londona za 30-ogodišnji zakup uvale Valdanos, regovala je koalicija NVO i nezavisnih intelektualaca iz Ulcinja, a reagovanje je potpisao koordinator Džemal M. Perović.

– Sve agresivniji medijski presing firme Cubus lux najbolji je dokaz da su njeni čelnici i sami svjesni da nijesu partner za zakup ove jedinstvene uvale. Jasno je da ova firma nije „međunarodni turistički brend“ niti ima „reputaciju renomirane turističke kompanije“ niti pak „iskustvo u upravljanju hotelima“.

Sve u navodnicima su uslovi iz tendera koje navedena firma ne ispunjava. Istovremeno, velikodušno nam nude da ćemo moći da zakupimo objekte i lokale u toj uvali, a nude nam i da budemo baštovani u našem maslinjaku – kazao je Perović.

On se zahvalio na „ponudi” i naglasio da je to „naša imovina, kao i imovina Islamske zajednice i Pravoslavne crkve, a i maslinovo ulje, istorija je dokaz, bolje znamo proizvoditi od njih”.

– Pošto kažu da se kotiraju na Londonskoj berzi, javno ih pitamo da nam samo odgovore na pitanje: kolika je vrijednost njihove firme. I ništa više. Jer, nakon toga svima će biti jasno da Cubus lux ne ispunjava ključne uslove tendera. Očito je da se Tenderskoj komisiji veoma žuri i u toj žurbi se krši procedura i zakoni ove zemlje, sa čime ćemo upoznati sve domaće i međunarodne organizacije, posebno kancelariju Evropske komisije u Podgorici – stoji u saopštenju.

Advertisements