Izvor: Vijesti

cigSud u Bariju odlučiće 3. juna da li će odobriti suđenje ili arhivirati proces o krijumčarenju cigareta protiv crnogorskih državljana Miroslava Ivaniševića, Dušanke Pešić-Jeknić, Branislava Mićunovića, Veselina Barovića i Branka Vujoševića.

Istog dana biće odlučeno i da li će sudski epilog dobiti slučaj protiv srpskih državljana Stanka-Caneta Subotića i Andrije Draškovića.

Ranije je objavljeno da je optužnica za krijumčarenje duvana podignuta protiv Ivaniševića, bivšeg potpredsjednika vlade, sada predsjednika Senata Državne revizorske institucije i Jeknićeve, koja obavlja funkciju ministra savjetnika u crnogorskoj ambasadi u Sloveniji, kao i protiv biznismena – Mićunovića, Barovića, Vujoševića, te Subotića i Draškovića.

Tužilaštvo je krajem aprila zatražilo da sud započne suđenje optuženima za međunarodni šverc cigareta. “Vijesti” saznaju da je prvo ročište zakazano po hitnom postuku, nakon što je sudija za preliminarnu istragu iz Barija Đuzepe de Benediktis arhivirao predmet premijera Mila Đukanovića zbog navodne umiješanosti u krijumčarenje cigareta.

To je 29. aprila zatražila Direkcija za borbu protiv mafije iz Barija zbog “pravne pogreške”, odnosno jer Đukanovića štiti diplomatski imunitet.

Đukanović je bio pod sumnjom da je dao dozvolu švajcarskom državljaninu Franku dela Toreu da mjesečno uveze 1.000 tona duvanskih proizvoda, koji su potom gliserima švercovani u Italiju.

Advertisements