Izvor: Mina, RTS

djDirektor i glavni urednik dnevnika “Dan” Duško Jovanović ubijen je prije pet godina. Jovanović je ubijen u klasičnoj sačekuši ispred redakcije podgoričkog dnevnog lista. Još se ne zna ko je izvršio taj zločin.

Smrtonosni hici ispaljeni su iz “golfa 3”, koji je dva dana kasnije pronađen na parkingu udaljenom nekoliko stotina metara od mjesta zločina. Viši sud u Podgorici osudio je 27. aprila ove godine Damira Mandića na 30 godina zatvora kao saizvršioca u ubistvu Jovanovića. Presudu je izreklo Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Višeg suda Lazar Aković.

Brat ubijenog Jovanovića, Miodrag Jovanović je i povodom pete godišnjice nasilne smrti svog brata ponovio da porodica zna “glavnog krivca, povezanog sa mafijaškom mrežom” i da to istražni organi znaju “još od trećeg dana ubistva”.

“Država Crna Gora mora da donese još osuđujućih presuda. Ako se stane na ovoj za Damira Mandića pravda neće biti zadovoljena”, rekla je povodom pete godišnjice ubistva Jovanovića supruga Slavica Jovanović.

Sestra Jovanovića, Danijela Pavićević, rekla je da “nekim strukturama crnogorske vlasti nije u interesu razotkrivanje tog dugačkog žločinačkog lanca koji je bio angažovan” u ubistvu njenog brata.

“Ako bi došlo do razotkrivanja pojedinih karika tog lanca, možda bismo se opasno približili osobama koje se ne smeju dirati, a poznate su”, rekla je sestra Duška Jovanovića.

Advertisements