Izvor: Mina

epcgFondovi zajedničkog ulaganja, Atlasmont, Moneta, Trend i Eurofond prodali su danas italijanskoj kompaniji A2A svoj udio u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG), odnosno preko 15 odsto akcija, za oko 122,7 miliona EUR.

Fondovi su za jednu akciju u blok trgovini na Montenegroberzi dobili 7,1 EUR, a novac je, kako je ranije najavljeno, uplaćen na eskrou /escrow/ račun u Hypo Alpe Adria banci.

Akcije koje posjeduju u EPCG, nijesu prodali MIG i HLT fond.

Izvršni direktor MIG-a, Dragan Radusinović, objasnio je da taj fond nije prodao udio u EPCG, jer njegovi predstavnici nijesu uspjeli da se dogovore sa posrednikom u transakciji.

»Ugovor koji smo trebali da sklopimo sa posrednicima nije zadovoljavao standarde koji smo, zajedno sa partnerima iz Slovenije, postavili. Bila je sporna ročnost, ne i iznos provizije ili vrijednost akcije«, rekao je Radusinović agenciji Mina-business.

Zahtjev MIG-a, prema njegovim riječima, bio je da se rok transakcije produži do verifikacije na skupštini akcionara fonda, ali posrednik nije imao vremena da čeka.

»Zbog toga smo u ovom momentu odustali od prodaje našeg udjela u EPCG, ali se iskreno nadam da će se to vrlo brzo desiti, jer je to u našem interesu. Možda se ispostavi da je bolje da sačekamo koji dan, vidjećemo«, kazao je Radusinović.

Advertisements