Izvor: Mina

jusufU novoj Vladi ne bi trebalo da bude velikih personalnih promjena, s obzirom da postojeći sastav djeluje efikasno i uhodano, kazao je danas na Cetinju mandatar Milo Đukanović. On je, na prijemu povodom Dana nezavisnosti, rekao da kao mandatar sagledava različite opcije, ali da nije za očekivati da u ovom trenutku dođe do neke radikalnije promjene personalnog sastava Vlade.

Đukanović je podsjetio da se na čelo Vlade vratio u martu prošle godine, od kada njegov tim, kako je ocijenio, djeluje uhodano i može dosta efikasno i blagovremeno da reaguje na razne probleme.

»Zato mislim da ovo nije trenutak za radikalne promjene, iako naravno ne isključujem da će određenih promjena biti«, rekao je Đukanović novinarima.

On očekuje da će u narednih deset dana sve biti pripremljeno da predloži predsjedniku Parlamenta zakazivanje sjednice na kojoj će biti izabrana nova Vlada.

»Koja će nastaviti da se sa istim entuzijazmom i sa, vjerujem, puno uspjeha suočava sa izazovima pred kojima će se Crna Gora nalaziti u kontekstu globalne ekonomske krize«, naveo je Đukanović.

Upitan za slučaj davanja državljanstva bivšem tajlandskom premijeru Taksinu Šinavatri, Đukanović je kazao da je odgovor na to pitanje dala osoba koja je ovlašćena za to, odnosno ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović.

Prema njegovim riječima, Kalamperović je već kazao da je u više navrata procijenio da postoje interesi i da je dao crnogorsko državljanstvo određenim osobama.

»Sada vidim iz medija ili nevladinih organizacija vrednosne sudove da li je to trebalo ili nije. Moj odgovor je – kada oni budu ministri unutrašnjih poslova oni će suditi o tome. Dok je Kalamperović ministar, on treba da sudi o tome. I što se mene tiče, vjerujem da je o tome sudio veoma vodeći računa o interesima Crne Gore«, precizirao je Đukanović.

On je dodao da jedino možemo cijeniti da li je zbog eventualno pogrešne odluke ili procjene u korišćenju prava nastala šteta za Crnu Goru.

»Ja tu štetu ne prepoznajem. To što se drugi ljudi iz Crne Gore previše užive u ulogu ministra, pa bi oni davali ili ne, neka učestvuju na izborima, pobijede, neka steknu pravo i onda neka revidiraju odluke koje pri ovakvom rasporedu demokratskih snaga na političkoj sceni pripadaju nama«, kazao je Đukanović.

Advertisements