Izvor: Mina

jeepGrčku javnost šokirala je vijest o likvidaciji 50-godišnjeg biznismena Janisa Kipriotakisa, čije je beživotno tijelo pronađeno danas, nakon što je porodica isplatila otkup kidnaperima. Kipriotakis, vlasnik fabrike boja u Heraklionu i otac troje djece, otet je u ponedjeljak popodne, u gradskoj četvrti iz koje ga je, telefonom, pozvao nepoznati muškarac, predstavljajući se kao kupac.

Nepoznati je naveo da želi da nabavi veću količinu boje, potrebne za veću zgradu. Poslije odlaska na očekivani poslovni sastanak, Kipriotakisu se izgubio svaki trag. Supruga i prijatelji počeli su ga da traže nekoliko sati kasnije, pošto su posumnjali da se s njim dogodilo nešto neobično.

Pred kraj dana, porodici su telefonirali otmičari, koji su zahtijevali isplatu 300 hiljada EUR, kako bi Kipriotakisu bio pošteđen život. Biznismenu je dozvoljeno da razgovara sa suprugom, kojoj je, očigledno po nalogu kidnapera, poručio da ne obavještava policiju.

Kasnije je bilo još nekoliko telefonskih razgovora Kipriotakisove supruge i otmičara, koji su se pretvorili u pogađanje oko sume koju treba isplatiti.

Konačno, sinoć, gospođa Kipriotakis je, u pratnji rođaka, odnijela 155 hiljada EUR na jedno pusto mjesto, koje su odredili kidnaperi njenog supruga.

Otmičari su joj ubrzo telefonom javili da ode do lokacije na periferiju Herakliona, navodeći da će tamo naći supruga. Međutim, prije njenog dolaska, policija je s tog mjesta dobila dojavu da se zapalio džip, za koji se ne zna kome pripada.

Policijska patrola poslata na uviđaj, mogla je samo da konstatuje da se u sasvim izgorjelom vozilu nalazi i ugljenisano tijelo muškarca.

Misterija je ubrzo razjašnjena: žrtva je bio biznismen Kipriotakis, a uništeni džip je bio njegovo vlasništvo. S njim je krenuo na tragični susret sa kriminalcima.

Otmica Kipriotakisa je četvrti slučaj kipnapovanja velikih biznismena u Grčkoj za manje od godinu, prenijele su agencije.

Advertisements