Izvor: http://www.slavkoperovic.wordpress.com

slavkoKao što smo vidjeli proteklih dana, crnogorska opozicija je odlučila da sarađuje sa režimom. Profiterovi mediji su preglasnim ćutanjem podržali ovakav „opozicioni“ stav. Ovaj Profiterov ćuteći rukopis mi je dobro poznat, na liberalima su se trenirale njegove „kaligrafske“ vrijednosti. Ponosim se mnogim stvarima koje smo uradili u crnogorskom blatu, ali sa činjenicom da sve više ljudi lako i brzo  raspoznaje slične političke rukopise i zna njihovu stvarnu svrhu i namjenu, stvar je sa kojom se najviše ponosim.

Svjedoci ste mi: u nepropusno zadihtovanoj crnogorskoj medijskoj kutiji bačenoj na dno nekog balkanskog kanalizacionog kolektora, čitave godine su bile potrebne da se razobliči ova perfidija… Ono nedavno objavljivanje u Vijestima dijela mojeg teksta uz izostavljanje njegovih bitnih dijelova koji se odnose na Profitera, objavljivanje sa zadrškom od čitavih osam dana, nije značilo ništa drugo nego pobadanje kiljana u prostoru i vremenu tako svojstveno Profiteru, da se, ako jednog dana dođe ovakva konstatacija: pa vi nijeste onaj predlog podržali, pokaže na kiljan: kako nijesmo, evo ti Vijesti broj taj i taj.

Jedan veoma, veoma talentovani novinar dugo je godina u Monitoru bio zadužen da glumi kiljan, ali o tom, možda, nekom drugom prilikom.

Ugledni član Profiterovog tima Milan Popović dao je veliki intervju Slobodnoj Evropi. Prava je prilika da se sjetim nekadašnjeg urednika ovog medija za Južnoslovenske prostore, Srđana Kusovca, kojemu je za potrebe novog vremena i njihovog ubrzanog tempa, nenadano odloženo novinarsko pero u sošku pa je prekomandovan gospodinu Đukanoviću za savjetnika.

A kako nas je godinama čerečila Evropa slobodna, pod dirigentskom palicom današnjeg savjetnika, opet, drugom ćemo prilikom. I nije bivši „nezavisni“ novinar, današnji savjetnik kriv, on samo izvršava naloge kao vojnik u struci… Parafrazirano je to onom mafijaškom: ma kakavi, nemam ja ništa lično protiv tebe, to je samo posao. No, sa druge strane, slobodnom voljom se odlučite da postanete takva vrsta vojnika.

Cio tekst