Izvor: Mina, DNMN

srbijavujanovicIzmeđu Srbije i Crne Gore postoji prostor za široku saradnju, posebno u evropskim integracijama i ekonomiji, ocijenili su danas u Beogradu crnogorski predsjednik Filip Vujanović i srpski premijer Mirko Cvetković. Oni su ponovili da postoji nesaglasnost po pitanju nezavisnosti Kosova, ali i istakli da Srbija i Crna Gora treba da imaju pragmatičan pristup, odnosno otvaraju teme u kojima imaju interes za saradnju.

Cvetković i Vujanović su naveli da su evropske integracije jedna od oblasti gdje postoji širok prostor za saradnju.

„Zajednički smo konstatovali da su evropske integracije najznačajniji cilj i Srbije i Crne Gore, kao i da ćemo pomagati jedni drugima na tom putu, odnosno bićemo zadovoljni i srećni uspjehom bilo koje zemlje kada učini korak u pravcu približavanja Evropskoj uniji (EU)“, kazao je Cvetković.

Vujanović je istakao da su dvije države spremne da podijele iskustva u procesu evropskih integracija.

„Voljni smo da podijelimo iskustva iz procesa približavanja EU, odnosno postoji raspoloženje da intezivno i kvalitetno radimo na tome“, naveo je crnogorski predsjednik.

On je rekao da Crna Gora želi da Srbija što prije savlada očekivanja ili uslove koji su blokirali njeno približavanje EU.

Dvojica državnika su istakli očekivanje da će EU izaći u susret građanima Crne Gore i Srbije u dijelu realizuje liberalizacije viznog režima.

„Da se ispoštuje ono što smo pojedinačno i u zajedničkoj komunikaciji činili da afirmišemo ispunjenje uslova za ukidanje viza“, kazao je Vujanović.

Prilikom boravka crnogorskom Predsjednika u zvaničnu posjetu Srbiji u Nemanjinoj ulici gdje se nalazi zgrada srpske vlade pojavio se transparent kakav odavno nije viđen u Crnoj Gori. U momentu Vujanovićevog ulaska u vladu Srbije susreo ga je transparent:

ZAŠTO DRŽAVA NIJE ŠTITILA NEGO HUŠKALA NA DUŠKA JOVANOVIĆA?

KO JE KRIV ZA SMRT DECE U MURINU?

ZBOG ČEGA JE LSCG PRESTAO SA RADOM?

ZBOG KOGA NAŠA CRNA GORA MRE?

srbijavujanovicb

Advertisements