Izvor: Mina

bozovicBivši predsjednik Fudbalskog kluba Zeta iz Golubovaca Radojica Božović poručio je danas da se povlači iz fudbala jer ne želi da pravi štetu tom klubu. On je juče, nakon utakmice sa Dečićem, podnio ostavku.

Božović je kazao da neće biti u fudbalu dok funkciju gradonačelnika Podgorice obavlja Miomir Mugoša. Božović je na konferenciji za novinare, koja je trajala duže od dva sata, detaljno obrazložio razloge zbog kojih je došao u sukob sa Mugošom i predsjednikom Fudbalskog saveza Dejanom Savićevićem optužujući ih da su direktno uticali na sudbinu Zete.

“Podnio sam ostavku kako bi pokušao da pomognem ljudima koji odlučuju o sudbini FK Zeta, iz FSCG i FK Budućnost, koji zbog mene žele da unište taj klub. Zeta nije moje vlasništvo, nego naroda Golubovaca, Podgorice i Crne Gorte”, rekao je Božović.

On je istakao da Zeta, od kada je on na čelu kluba, nije dobila ni cent od opštine Podgorica.

Božović je podsjetio da je klub preuzeo 1995. godine i da je od tada Zeta postala najuspješniji klub u Crnoj Gori.

On je kazao da nije opsjednut Savićevićem i da ne mora da ga voli, ali da poštuje ono što je postigao kao igrač.

Božović je, povodom sporne utakmice sa Mogrenom, kazao da nema nikakve veze sa neigranjem prvog tima u tom prvenstvenom duelu.

On je pokušavajući da objasni razloge takve odluke trenera Dejana Roganovića naveo višemjesečno kašnjenje primanja igračima.

“Igrači su dan pred utakmicu došli i saopštili da, zbog kašnjenja plata, nijesu psiho-fizički spremni da ispune zadatke koje trener traži od njih. Rekli su mi da bez dogovora o isplati primanja ne mogu da igraju”, rekao je Božović.

On je naglasio da se tom odlukom rukovodio trener Roganović i odlučio da meč ne počne sa planiranim timom.

Prema njegovim riječima, postupak protiv Zete pokrenut je na predlog Budućnosti.

“FSCG nije uvažio obrazloženje rukovodstva Zete, ne uvažavajući ni ljekare. Iako je kazna za to od jednog do devet bodova mi smo dobili maksimalnu. Ta odluka je donijeta pod pritiskom Budućnosti i Savićevića”, tvrdi Božović.

On je negirao da je vrijeđao i pokušao da udari sudiju Jovana Kaluđerovića uoči meča protiv Sutjeske, navodeći da je sa njim samo kratko razgovarao.

Božović je naglasio da Zeti meč protiv Sutjeske nije ništa značio i da nije bilo razloga za tenziju.

“Nije postojao nijedan razlog da vrijeđam Kaluđerovića. Nikada nije bilo razloga za sukob sa njim. Bio sam u sudijskoj kancelariji samo da bi im poželio dobrodošlicu. Nakon njegove odluke molio sam ga da sudi”, rekao je Božović.

On je poručio Savićeviću da ostavi Zetu na miru i da joj dozvoli da svoju sudbinu rješava na terenu, a ne za zelenim stolom.

“Zeta nije uticala na regularnost prvenstva. Imali smo ekipu za vrh. Žao mi je što sam stao, jer da nijesam Budućnost ni prošle godine ne bi bila prvak. Njesam rekao igračima da stanu, nego ih nijesam dovoljno ispratio kao kada smo osvojili titulu”, rekao je Božović.

On je najavio da će se Zeta na odluke disciplinskih organa FSCG žaliti svim mogućim institucijama.

“Povlačim se jer ne želim da pravim štetu svom klubu, narodu u Golubovcima i svim onim koji vole Zetu”, rekao je Božović.

On je kazao da će narednih dana biti dogovora o budućnosti kluba i da će do izbora novog rukovodstva klub voditi predsjednik Skupštine, direktor i generalni sekretar.

Advertisements