Izvor: Borba

avocSpecijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je juče da će protiv Stanka Subotića Caneta i Sretena Jocića Joce Amsterdama biti pokrenuta finansijska istraga po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela. “Sva lica koja su procesuirana u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal biće i predmet finansijske istrage, generalno. Ako sam rekao sva, to važi i za Subotića i za Jocića i za sve ostale”, rekao je Radisavljević agenciji Beta.

Reagujući na ovu vest, međunarodni advokatski tim Stanka Subotića saopštio je da je jučerašnja “manipulacija izjavom specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića” dokaz o umešanosti “dela državnog aparata u progon” njihovog branjenika.

“Ne postoji veći dokaz o umešanosti bar dela državnog aparata u progon Subotića od današnjeg manipulisanja izjavom specijalnog tužioca Miljka Radosavljevića”, navodi se u saopštenju advokatske kancelarije “Internešenl ligal advajzing tim”, dostavljenom medijima.

“Činjenica je, najpre, da je ta, kako je specijalni tužilac rekao ‘generalna’ izjava, data samo par dana pošto je Stanko Subotić govorio o umešanosti države u montiranje afera protiv njega, Zorana Đinđića i Mila Đukanovića”, dodaje se u saopštenju.

Advertisements