Izvor: Seebiz

dwbTalijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da njegova zemlja nikada neće biti multietnička i da će, u skladu s tim, Italija i dalje vraćati brodove s imigrantima u Afriku, navodi britanski Telegraph. “Pripadnici lijevog krila otvorili su vrata migrantima koji dolaze iz afričkih zemalja u želji da Italiju proglase multietničkom državom”, rekao je Berlusconi i naglasio da “taj dio društvene populacije nije njegova ideja”.

Sve više imigranata, naročito iz istočne Europe i Afrike, dolazi u Italiju, što je uznemirilo građane ove zemlje koja se, pored uobičajenih problema, suočava i s posljedicama globalne ekonomske krize. Pripadnici opozicije oštro su kritizirali ovu izjavu talijanskog premijera.

“Da, mi zaista nudimo drugačiju sliku. Mi želimo da Italija bude multietnička, pluralistička i slobodna! Želimo živjeti u zemlji u kojoj nije bitno Giovanna Melandri, predstavnica Demokratske stranke.

I Liječnici bez granica, Ujedinjene narodi i Vatikan ocenili su ovaj Berlusxonijev potez kao sramotan čin nedostojan jednog premijera. S druge strane, Berluskoni je odbacio kritike, rekavši da će ubuduće jedino oni koji ispunjavaju uvjete za politički azil moći ostati u Italiji.

Advertisements