Izvor: B92

tijaniccTijanić je u pisanoj izjavi dostavljenom medijima naveo da “ni u ovom, ni u zagrobnom, ni u sledećem životu nikada nije i neće sklopiti bilokakav dogovor sa poštenim radom obogaćenim Subotićem”.

“Jedino što sam od Caneta Subotića uzeo i pošteno platio jeste moje venčano odelo 1981. godine koje je sasio u svojoj maloj radnji u jednoj beogradskoj ulici. Odlicno sašiveno. Čak bih mogao reći da mi je uspešno uzeo meru. Moj otac je umro zdrav. Doduše u 88-oj godini.” navodi Tijanić.

Tijanić dodaje da je tokom boravka u Crnoj Gori 2000. godine koji mu je uplaćen na račun bio honorar za “dovođenje Trećeg programa crnogorske televizije do statusa najgledanijeg” i ističe da je taj posao dogovorio sa Milom Đukanovicem.

“Koliko znam moj rad je crnogorska televizija pošteno platila. Ako je, međutim, umesto televizije, moj honorar isplatio neko drugi niti ja to znam niti je to pitanje za mene” piše Tijanić u svom odgovoru.

“Advokat Stanka Subotića očigledno nema visoko misljenje o intelegenciji svog klijenta kad tvrdi da je Cane finansirao autora navodne višegodisnje medijske kampanje protiv njega” dodaje direktor RTS-a.

Tijanić dalje navodi da je pre tri četiri godine odbio ponudu predstavnika medijskog koncerna VAC Boda Homabaha da za 1.5 miliona evra godisnje preuzmem vođenje njihovih medija u Srbiji i to, kako kaže, zbog toga što je Hombah rekao da će subotić biti garant tog dogovora.

Subotić: Dao sam novac Tijaniću

Advokatski tim Stanka Subotića Caneta tvrdi da je Subotić direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću u nekoliko navrata davao novac.

U saopštenju advokatskog tima navodi se da je Subotić Tijaniću 1999. godine u Bosni i Hercegovni i Crnoj Gori na ime pomoći uplaćivao velike sume novca na kreditnu karticu, kao i da mu je preko Damira Fazlića početkom dvehiljadite slao novac kao pomoć za bolesnog oca.
Tijanić je, kako se dodaje u saopštenju, od Subotića tražio i novac da privatizuje NIN.

Subotić je u nedelju u intervjuu hrvatskom “Jutarnjem listu” optužio Tijanića da zajedno sa Radetom Bulatovićem, Aleksandrom Nikitovićem i Draganom Jočićem, stoji iza, kako je rekao, kreiranja duvanske afere.

Na Subotićeve tvrdnje Tijanić je reagovao pisanim saopštenjem ocenivši da svako pominjanje njegovog imena od Subotića ili plaćenih advokata smatra direktnom pretnjom.

Subotić je u intervjuu pomenuo i bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića rekavši da ga je Mihajlović ucenjivao u zamenu za povoljniji status u istrazi šverca cigareta i da je od njega tražio 15 miliona evra za privatizaciju “C marketa”.

Podsetimo, Subotić je pre tri godine u emisiji “Insajder”na B92 rekao da je od početka znao za policijsku istragu o švercu cigareta koja se vodi protiv njega.

On je tada otkrio da ga je o tome obavestio lično ministar Dušan Mihajlović 2003. godine tako što mu je pokazao izveštaj o toj akciji.

B92 je danas pokušao da stupi u kontakt i sa ostalim ljudima koje je Subotić optužio za navodno nameštanje duvanske afere, ali niko od njih nije bio raspoložen za komentar.

Dušan Mihajlović je na predstavljanje našeg novinara spustio slušalicu uz obrazloženje da je na sastanku, a Rade Bulatović se tokom dana nije javljao na telefon.

Subotić je rekao da je o svemu što je izneo spreman i da javno svedoči i da podnese sve neophodne dokaze.

Advertisements