Izvor: Seebiz

buffettBerkshire Hathaway Inc., fond Warren Buffetta, zabilježio je svoj najgori gubitak u zadnja dva desetljeća kupivši dionice ConocoPhillipsa blizu njihovog vrhunca. Neto gubitak tog naftnog giganta u prvom je ovogodišnjem kvartalu iznosio 1,53 milijarde američkih dolara. Na otpisu izvedenica kojima su povezana imovina obveze ConocoPhillipsa Buffettov Berkshire izgubio je 1,9 milijardi američkih dolara te sada reže poziciju u tom poduzeću.

“Warren Buffett nije savršen. Sada pokušava izvući barem neku korist iz svoje greške. On je dovoljno diversificiran da se može oporaviti od zauzimanja jedne loše pozicije”, izjavio je Michael Yoshikami, glavni strateg za investiranje u Walnut Creek.

“Nisam očekivao dramatičan pad cijene energije koji se dogodio. Očekujem da se cijene energenata s vremenom moraju oporaviti. Ali kada je riječ o energetskom tržištu do sada sam uvijek bio u krivu. Čak i da se cijene energenata oporave, katastrofalan trenutak koji sam odabrao za ulazak na energetsko tržište Berkshire Hathaway koštat će nekoliko milijardi američkih dolara”, izjavio je Warren Buffett.

Berkshire je prodao 13,7 milijuna dionica ConocoPhillipsa u prvom ovogodišnjem kvartalu, smanjujući svoju poziciju na 71,2 milijuna dionica, kako bi izvukao korist kod plaćanja poreza.

Advertisements