Izvor: Seebiz

stonesProšle godine u ovo vrijeme bila su najavljena gostovanja Madonne i Lennyja Kravitza na Jazu. Ove godine najavljena je Tina Turner na Live Festu, ali i mogućnost premještanja festivala iz Budve u Beograd! Nastavak sjajnog niza koncerata svjetskih zvijezda, koje u Crnoj Gori nikada ranije nisu nastupale, dovela je u pitanje, naravno, svjetska ekonomska kriza.

– Konačna odluka biće donesena kada nađemo sponzore. Sada su svi u teškoj situaciji, pa smo razmišljali da festival ove godine prebacimo u Beograd, a sljedećih godina, eventualno, nastavimo u Budvi. Ipak, ukoliko obezbijedimo podršku, Live Fest će svakako biti održan na Jazu i ovog ljeta. Ali, situacija je veoma teška, ne samo u Crnoj Gori nego i u Evropi, pa ćemo ove godine možda preskočiti i Budvu i Beograd – rekao je za “Vijesti”, Raka Marić, generalni producent Live Festa dodajući:

– Sve zavisi kakva će turistička sezona i kakav će buking biti, i, naravno, od opštine Budva. Svi imamo volje, ali novac fali.

Na pitanje da li su veće šanse da Live Fest bude održan u Budvi ili u Beogradu, Marić je odgovorio u korist srpske prijestonice. Planirano je da ova manifestacija bude održana u prvoj polovini avgusta, a kao glavna zvijezda najavljena je Tina Turner, a trebalo je da nastupe i Severina, “Plavi orkestar”, David Guetta, Armand van Helden i Junior Jack. Direktor festivala Vukić Raspopović, potvrdio je da su svi ovi izvođači i dalje u igri.

– U svakom slučaju, nama nije u interesu da Live fest bilo gdje premještamo, cilj je da stvorimo veliki festival koji tek treba da postane crnogorski brend. Ipak, ova priča ima smisla tek uz uključivanje svih subjekata, prije svega sponzora, sa kojima treba da se sastanemo ovih dana. Tužno bi bilo da ne uspijemo da zatvorimo finansijsku konstrukciju, i da Live Fest gdje premještamo jer se radi o veoma kvalitetnom festivalu, koji je potpuno drugog tipa i drugog nivoa od svih ostalih u Crnoj Gori. Ovo je evropska varijanta koja u narednim godinama može postati i svjetska – rekao je on naglasivši da će organizatori uraditi sve da “nastave kontinuitet zasigurno najbolje pozornice u Evropi i velikih koncerata”.

Da li će koncertni prostor koji je ugostio Rolling Stonese, Madonu, Lenija Kravica i ostale popularne izvođače, ovog ljeta biti pusta poljana, biće poznato, kako nam je Marić rekao, do kraja ovog mjeseca.

Advertisements