Izvor: http://www.slavkoperovic.wordpress.com

slavko01A vidite li danas kako evropski Slovenci zabijaju kajle Hrvatima oko ulaska u EU? A vidite li da se Makedonija protiv Grka „bori“ izgradnjom tridesetmetarskog spomenika Aleksandru Makedonskom? A vidite li djelovanje sjedinjenih balkanskih mafija? Da, zamjena je teza da je Čerčil kriv. Mi smo krivi zato što je ispravljanje naših krivih Drina naš posao, i ničiji drugo. Nadam se da se rezumije kako je ovo moje pisanje velika metafora, instant predavanje, jer se sa vremenom minulim, sadašnjim i budućim, nekakao moramo hvatati u koštac.

Ovakva tradicionalna ambijentalna tupost, neiscrpan je resurs za razne birokrate koji prosto uživaju da kao pažljivo slušaju umovanja domorodaca koji najčešće pretenduju da ih opsjene i podučavaju, prosto se utrkujući da eksponiraju svoju jedinstvenu „pamet“.

Pretendovati da se iz Crne Gore podučavaju Evropljani i Amerikanci:  kako treba da izgleda EU ili treba li da opstane NATO,  ili… govori o nedostatku elementarne orijentacije i, još opasnije, doliva vodu na vodenicu čije kolo žubori kakao je ohlokratija ipak najbolja.

Želim reći da je oljuđenje ovog prostora posao njegovih žitelja i ničiji drugo. Da bi se taj proces oljuđavanja započeo, nužno se ispraviti. Da bi se to ispravljanje ohrabrilo, prije svega zbog ljudi željnih vazduha u Crnoj Gori, opozicija mora izaći iz parlamenta, bespovratno i bez ikakvog obzira na savjete suprotnog smjera, ma od kuda oni dolazili i po bilo kojoj cijeni.

Mora se prekinuti svaka politička saradnja sa režimom, to je prvi korak bez kojeg nema ničega.

Takođe moraju se pokrenuti  kampanje koje bi postale neprijatne, pogotovo u njihovim zemljama, po evropske zvaničnike koji pohvalama, ničim zasluženim, redovno zasipaju ohlokrtaiju.

Cio tekst

Advertisements