Izvor: Seebiz, youtube.com/liberalnisavezcg

medojevic95Prva banka Crne Gore raspisala je danas drugi oglas za vansudsku prodaju dijela ostrva Sveti Nikola kod Budve, po početnoj cijeni od 21 milion EUR. Na prodaju je zemljište raznih kultura sa pripadajućim objektima, ukupne površine preko 37 hiljada metara kvadratnih. Taj dio zemljišta pripada srpskom biznismenu Stanku Subotiću, čiji su saradnici, kako je ranije objavljeno, obavijestili Prvu banku da je njihov klijent saglasan sa prodajom, jer trenutno nije u mogućnosti da podmiruje obaveze.

Javno nadmetanje biće održano 23. maja u prostorijama Prve banke u Budvi. Zainteresovani za učešće na javnom nadmetanju dužni su, da kao garanciju, deponuju 100 hiljada EUR na žiro račun banke. Kupac koji ponudi najbolju cijenu naznačeni iznos novca treba da uplati u roku od sedam dana od javnog nadmetanja. Početna cijena za dio ostrva manja je za četvrtinu u odnosu na prethodni oglas raspisan početkom februara.

Ostrvo Sveti Nikola, poznatije kao Havaji, udaljeno je od Budve nešto manje od jednog kilometra. Do njega se stiže brodićima koji svakodnevno voze sa svih budvanskih plaža.

A kako je započela privatizacija u Crnoj Gori govori Nebojša Medojević koji je davne 1995-e godine bio zaposlenik vladine agencije za prestrukturiranje privrede. U ovom dijelu govori o konceptu privatizacije u Crnoj Gori i o njenim prednostima u odnosu na privatizaciju u Srbiji. Pravdajući model privatizacije u Crnoj Gori saopštava kako idealna privatizacija ne postoji. Govori kako je Crna Gora ta “u kojoj su sve tržišne reforme i zakoni dobrodošli” i kako se sljedeće (1996) godine nakon prve faze “nominovanja vlasnika” ulazi u drugu fazu koja će biti prava privatizacija.

Advertisements