Izvor: Mina

radulovicPokret za promjene ponudio je da se izborni program te stranke nađe u programu nove Vlade Crne Gore, kazao je danas potpredsjednik PZP-a Branko Radulović. Radulović se, kao predstavnik PZP-a, odazvao pozivu crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića na konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade.

“Dogovorili smo se da stručno mišljenje PZP-a, u odnosu na krupne probleme u Crnoj Gori, šaljemo na tri adrese – predsjedniku države, premijeru i predsjedniku Skupštine, pa neka se oni odrede prema njima”, naveo je on.

Potpredsjednik PZP-a je kazao da u razgovoru nije pokrenuto pitanje mandatara. Radulović je rekao da bi PZP, kada je u pitanju mandatar, želio da postoji “diskontinuitet politike Đukanovića”.

“Skeptik sam, međutim, u odnosu na to, imajući u vidu neke odluke prema krupnim crnogorskim dešavanjima i resursima, koje je on (Đukanović) već donio”, naveo je on. Radulović je kazao da je PZP prihvatio poziv na konsultacije, jer uvažava crnogorske institucije i zato što se država nalazi u specifičnoj situaciji.

Potpredsjednik PZP-a je podsjetio da se ta stranka odazvala na konsultacije o mandataru i nakon parlamentarnih izbora 2006. godine. Prema njegovim riječima, čitav svijet u narednom periodu očekuje kriza, zbog čega će se sve zemlje više okretati same sebi.

“I Crna Gora treba da se okrene sebi. Neophodno je da sve svoje mogućnosti valorizujemo na najkvalitetniji način, i da iza tih rješenja stoji struka i široki društveni konsenzus”, kazao je Radulović.

Advertisements