Izvor: Mina

antitUprava policije saopštila je danas da je informaciju o tome da je kod redakcije Dana postavljena bomba, dobila od urednice “crne hronike” nezavisnog dnevnika Vijesti.

„Urednica ’crne hronike’ Vijesti je, u 14 sati i 15 minuta, pozvala portparola Uprave policije i rekla da ima infomaciju da je kod redakcije lista Dan postavljena bomba, zamolivši je da tu informaciju provjeri“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je sedam minuta kasnije „druga novinarka istog dnevnog lista, pozvala Dežurnu službu Područne jedinice Podgorica, rekavši da raspolaže sa identičnom informacijom i takođe tražeći da se ona provjeri“.

Portparol policije je, kako se navodi, odmah po pozivu, obavijestila Operativno – komunikacioni centar, koji je preduzeo mjere i radnje u cilju provjere informacije.

„Na lice mjesta je ubrzo otišla Ekipa za vršenje antiterorističkih pregleda, koja je izvršila detaljan protivteroristički pregled objekta dnevnog lista Dan i okoline“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je i u ovoj situaciji ispoštovana cjelokupna procedura pri protivterorističkim pregledima. Okolne saobraćajnice su bile zatvorene, a na mjestu događaja bile su prisutne i ekipe Hitne medicinske pomoći i Vatrogasne službe.

Nakon detaljnog pregleda, utvđeno je da je informacija kojom je novinarka raspolagala bila netačna.

„Policija preduzima mjere i radnje na identifikovanju lica od koga je ova dezinformacija potekla“, zaključuje se u saopštenju.

Advertisements