Izvor: Pobjeda

udgU Podgorici, je danas počeo Treći sajam visokog obrazovanja i stipendija – T-Mobile Open Days 2009, na kojem je svoju ponudu predstavilo preko 50 izlagača. Budući studenti imali su priliku da se upoznaju sa programima svih državnih i privatnih fakulteta u Crnoj Gori, mogućnostima stipendiranja, kako kod nas tako i u inostranstvu, kao i sezonskog zapošljavanja. Sajam su organizovali Ministarstvo prosvjete i nauke, Centar za efikasan razvoj visokog obrazovanja, i Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, a pod pokroviteljstvom crnogorskog Telekoma, odnosno T –mobajl mreže…

Prostor u Delta sitiju u kojem je organizovan Treći sajam visokog obrazovanja i stipendija bio je u znaku narandžaste boje, kakve su bile majice koje su nosili mladi koji su promovisali i predstavljali ponudu fakulteta UDG -a. Ispred štandova ove visokoškolske institucije zaustavilo se dosta podgoričkih srednjoškolaca, tražeći detaljnije informacije o studijskim programima, kao i cijene studiranja.

Naredne studijske godine UDG će studentima ponuditi i Fakultet umjetnosti, čije se otvaranje planira do 1. septembra.

Sajam visokog obrazovanja izazvao je veliko interesovanje mladih u Glavnom gradu. Dobro posjećeni bili su štandovi Pravnog, Ekonomskog, Fakulteta političkih nauka… Univerziteta Crne Gore. Ovo su i inače fakulteti za koje se svake godine prijavljuje mnogo veći broj kandidata nego što su njihove prostorne mogućnosti.

Podgorički maturanti su pokazali interesovanje i za fakultete Univerziteta „Mediteran“ i UDG-a, kao i visokoškolsku instituciju osnovanu kroz javno i privatno partnerstvo – Fakultet za državne i evropske studije.

Advertisements