Izvor: (RFE, on-line gost Florans Artman)

cleanGospodjo Hartman, hvala Vam na istini i hrabrosti. Mene konkretno interesuje da li je moguće pokrenuti i ko može pokrenuti pitanje odgovornosti Haškog tribunala kao i Međunarodnog suda pravde za skrivanje činjenica koje svjedoče o agresiji i genocidu SR Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) nad BiH?

Ja mislim da su ove dvije institucije počinile teško krivično djelo – saučesništva u genocidu i agresiji, samim tim što su od javnosti sakrili dokaze o tim činjenima. Kome su ovi sudovi odgovorni za svoj rad?

Skrivanjem istine ove “vrhovne institucije pravde” su zapravo posijale sjeme novog zla na Balkanu. Jer, naša djeca u Srbiji i Crnoj Gori uče lažnu istoriju, a vjerujem da će učiti i o “narodnim herojima” Karadžiću, Mladiću, Miloševiću…

Oni koji danas uzvikuju “nož, žica Srebrenica” su većinom mladi, oni koji su rođeni kada je rat tek počeo. Šta očekivati od njih? U Crnoj Gori se pere ratna prošlost naših političara, skriva se ili iz arhiva briše dokumentacija iz tog perioda. Na vlasti i u Srbiji i u Crnoj Gori su i dalje “jahači apokalipse” iz tog perioda. Svojom nepravdom “sudovi pravde” već su dali “ogroman doprinos” da neke nove generacije na ovim prostorima nastave sa nama već dobro poznatim krvavim ratnim dramama.

Potpisnica sam apela kojim se od Haškog tribunala traži da vas ne kažnjavaju za istinu.

Veliko poštovanje,

Sonja Radošević
Podgorica

Advertisements