Izvor: Press

sandaDa li ste vi imali neprijatnosti posle objavljivanja izjave vašeg supruga da se DS nelegalno finansira, da mu je potpredsednik DS Bojan Pajtić namestio hapšenje, da DS dobija novac od NIS-a i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine…

– Otkako se ta izjava pojavila u javnosti, niko nam se od funkcionera stranke više nije javio. Pre toga sam imala komunikaciju i sa Bojanom Pajtićem, i sa Dušanom Petrovićem, pa i sa predsednikom Borisom Tadićem.

Da li vas je primio predsednik Tadić?

– Kod predsednika sam bila posle Goranovog hapšenja. Rekla sam mu da je u Zrenjaninu opsadno stanje, da ljude pritiskaju da svedoče protiv Gorana, da je blokirana gradska uprava, da pretresaju preduzeća tražeći neke dokaze… Pažljivo me je saslušao, pitao kako su deca i da li nam treba neka materijalna pomoć.

Ipak, vaš suprug je direktno optužio Bojana Pajtića da stoji iza njegovog hapšenja.

– Konkretno, meni se nije žalio na Bojana Pajtića, ali je svojevremeno bio jako neraspoložen zbog dešavanja u stranci. Moj suprug se nije toliko bavio dnevnom politikom, više ekonomijom. A bio je i protivnik „novosadizacije” pokrajine. Nakon što je izbio sukob oko promene izbornog sistema u Vojvodini, Goran je podneo ostavku. Da nije, bio bi smenjen.

Zašto bi vašem suprugu neko iz vrha DS namestio hapšenje? Zar nije u interesu stranke da ima uspešnog predsednika opštine, kakav je bio Goran Knežević?

– Ne znam. Sa beogradskom centralom DS je uvek imao sasvim normalan odnos. Nije mi poznat nijedan problem. Ali, znajući ga, verujem da je tačno sve što je rekao o političkim motivima njegovog progona! Verujem u pravdu i da će se dokazati da nije kriv! A onome ko mu je sve ovo namestio, neka je na savesti.

Hajde da rasvetlimo i priču o novcu. Čiji su 236.000 evra u dva sefa u Vojvođanskoj banci?

– Samo jedna trećina od tog novca, nešto više od 70.000 evra, pripada nama. To je naša ušteđevina za sve ove godine. Ostatak je novac za Demokratsku stranku. Videćete, na suđenju će se pojaviti i svedoci koji će potvrditi ovo što govorim. Ali, ne želim sada da govorim o tim ljudima, kako im ne bih nanela probleme.

Policija je pronašla dva sefa na ime vašeg supruga u kojima je bio novac. Da li je taj novac, za koji tvrdite da je porodičan, bio odvojen od ostatka koji, kako tvrdite, pripada DS-u?

– Goran ovde u Zrenjaninu ima jedan sef i u njemu je njegov, odnosno naš novac. Tu se nalazi tih 70-ak hiljada evra. Sve to znam jer sam i ja imala ovlašćenje za taj sef. To je ušteđevina koju smo planirali, uz novac od prodaje stana u kome sada živimo, da uložimo u izgradnju kuće. Želja nam je da živimo u kući. Za drugi sef, koji je u Novom Sadu, nisam znala. U njemu se nalazi taj veći iznos koji pripada DS, a na sudu će se dokazati odakle potiče i za šta je namenjen.

Znate li vi nešto o tom „stranačkom” novcu, kako je sakupljen… Da li vam je suprug pričao o tome?

– Ne znam, ali znam da je ranijih godina i u našem stanu bilo novca koji je Goran dobijao za stranku. Očigledno je taj novac u sefu u Novom Sadu.

Postoji li mogućnost da se pojave još neki sef ili tajni račun vašeg supruga, na kome bi ponovo bio neki novac?

– Ne. Policija je toliko tražila, sve je pretresala ne bi li našla nešto protiv Gorana. Da nešto postoji, do sada bi našli.

U izjavi istražnom sudiji Goran Knežević je naveo da je novac za DS dao izvesni biznismen Zoran Mitrović, čak je pomenuo i da je on dao četiri puta po 45.000 evra…

– Taj čovek se javio porodici, nije važno kome. Ne bih o njemu govorila, da ne bi imao problema. Čovek je korektan, rekao je istinu, a ostalo će se čuti na sudu.

Šta vi i vaš suprug imate od imovine?

– Imamo ovaj stan od 60 i nešto kvadrata na periferiji Zrenjanina. Ispred zgrade je Goranov „reno megan”. Ja sam profesor informatike i radim u Regionalnoj privednoj komori. Dobijam i Goranovu platu gradonačelnika Zrenjanina, jer on valjda ima pravo na nju još šest meseci.

Advertisements