Izvor: Mina

radulovicPokret za promjene učestvovaće na konsultacijama o mandataru za sastav nove Vlade koje je za narednu sedmicu zakazao predsjednik Filip Vujanović, najavio je danas potpredsjednik, Branko Radulović.

„I pored činjenice da je taj poziv samo protokolarna forma koja nema sadržinu, mi ćemo se odazvati tom pozivu iz dva razloga. Jedan je važnost momenta u kojem se nalazi Crna Gora, a drugi što mi na ovaj način pokazujemo da uvažavamo Crnu Goru i njene institucije“, kazao je Radulović.

On je kazao da će predstavnici PzP-a na konsultacijama upozoriti Vujanovića na sve specifičnosti u kojima se nalazi Crna Gora, posebno u socio-ekonomskom kontekstu, kao i na to da će donesene odluke dugoročno odrediti “crnogorsku sadržajnost”.

Radulović je kazao da nema komentar na odluku Predsjednistva Demokratske partije socijalista da mandatar za sastav nove valde bude aktuelni premijer Milo Đukanović.

„Personalno, bez komentara. Međutim, kao nosioca dvadesetogodišnje, po mnogo čemu loše politike, sa skepsom, iz razloga što neće doći do njenog diskontinuiteta“, rekao je on.

Radulović je ocijenio da se Crna Gora suočava sa velikim problemima i tokom ovog Đukanovićevog mandata zbog donesenih odluka i najavama novih.

„To ne iz razloga globalne krize i geopolitičkih kretanja, već zbog lošeg dosadašnjeg činjenja i polovičnih odluka ubuduće. Novi mandatar Đukanović neće opovrći loše odluke u mnogo čemu prethodnog premijera Đukanovića, a to je neophodno za optimalna rješenja“, zaključio je on.

Advertisements