Izvor: Mina

recCrna Gora ima usvojen Akcioni plan reagovanja i spremna je za moguću pandemiju takozvanog meksičkog virusa, kazao je danas ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja, Miodrag Radunović. Prema njegovim riječima, sve javne zdravstvene ustanove dobile su uputstvo od Ministarstva zdravlja, u slučaju da se pojavi neko sa simptomima te bolesti.

»Imali smo sličnu situaciju sa pojavom avijalne infulence, i već imamo usvojene vodiče kako postupati pri mogućoj pojavu sličnih epidemijskih zaraznih bolesti«, kazao je Radunović novinarima. On je dodao da je Ministarstvo, u skladu sa Akcionim planom reagovanja, povuklo određene poteze.

»Prvi je bio taj što smo izašli u javnost sa saopštenjem kojim smo upozorili naše građane kako da se ponašaju kada se nalaze u zoni gdje postoje identifikovani uzročnici meksičkog gripa, i kada se vrate u Crnu Goru«, rekao je Radunović.

On je kazao da Ministarstvo ima dnevnu komunikaciju sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, i da su, nakon sjednice Regionalnog komiteta koji je preksinoć održan u Ženevi, dobili određena uputstva.

Advertisements