Izvor: Seebiz

pivaGrčki konzorcijum kojeg čine Restis grupa i Public Power Corporation Corp (PPC) učestvovaće sa holdingom GoldenEnergy One u procesu privatizacije i dokapitalizacije crnogorske Elektroprivrede (EPCG). Direktor Balkan Energyja, koji posluje u sastavu GoldenEnergyja, Konstantin Panoussopoulos, ocijenio je da taj joint venture demonstrira neprekidnu usmjerenost te kompanije ka energetskom tržištu u Crnoj Gori, uprkos globalnoj krizi i izazovima tržišnih uslova.

“Namjeravamo da razvijemo ekonomski održive investicije i očekujemo nastavak saradnje sa lokalnom zajednicom i Vladom, za dobrobit crnogorskog naroda”, kazao je Panosopulus. Iz Balkan Energyja saopšteno je da ta kompanija, uz pomoć zainteresovanih velikih međunarodnih banaka, namjerava da igra značajnu ulogu u razvoju energetskog sektora u Crnoj Gori.

Grčka kompanija Balkan Energy kupila je beranski Rudnik u avgustu 2007. godine za 1,5 milion EUR, dok je za eksploataciju jame Petnjik dobila koncesiju na 20 godina, uz obavezu da u izgradnju termobloka od 110 megavata u naredne četiri godine uloži još 120 miliona EUR.

Advertisements