Izvor: PC Press

shakerShvativši ono što je svima bilo očigledno, kompanija Apple je u krajem prošle nedelje priznala grešku: nesmotreno je dozvolila da se u njenoj mrežnoj prodavnici App Store pojavi aplikacija „Baby Shaker“ (Drmalica bebe) namenjena korisnicima iPhonea.

Aplikacija prikazuje nacrtanu bebu koja odmah po startovanju počinje da plače. Plač prestaje tek pošto se iPhone energično prodrma. Na slici se tada preko bebinih očiju pojavljuju dva crvena krstića, a u vrhu ekrana je vreme koje je proteklo dok beba nije prestala da plače.

Aplikacija je pre nego što je povučena imala sledeći opis: „U avionu, u autobusu ili u pozorištu. Bebe su svuda gde ne bi trebalo da budu! Svojim neprekidnim plakanjem uvek vam odvlače pažnju od pripremanja prezentacije za posao. Pre Baby Shakera ništa niste mogli da uradite po tom pitanju.”

Sada vam Baby Shaker daje šarmantan crtež bebe koja će onima manje tvrdog srca biti umiljata. Kao i u životu, odmah počinje da vam dosađuje. Proverite koliko dugo možete da izdržite njeno obožavajuće plakanje pre nego što nađete način da je ućutkate!

Apple je u svojoj izjavio naveo da je ova aplikacija izuzetno uvredljiva i da nikada nije trebalo da dobije dozvolu za distribuiranje iz njegove mrežne prodavnice. „Kad smo uvideli grešku odmah smo je uklonili. Iskreno se izvinjavamo zbog greške i zahvaljujemo klijentima što su nam na nju skrenuli pažnju.“

Apple doduše nije naveo postupak koji je omogućio da se aplikacija nađe u njegovoj mrežnoj prodavnici, ali poznato je da ni ranije nije bio otvoren u pogledu kriterijuma koje primenjuje.

Kompanija Sikalosoft, koja je razvila aplikaciju, promenila je sadržaj svoje strane na Internetu i na njoj sada piše „Da, aplikacija Baby Shaker za iPhone bila je loša ideja.“

Advertisements