Izvor: Mina

kocaPZP još od novembra 2008. upozorava na opasnost dolazeće recesije, ukazujući na neophodnost dogovora i nudeći cjelovita rješenja. „Zato zahtijevamo i očekujemo da Skupština što prije profunkcioniše u punom kapacitetu“. On očekuje da se opoziciji omoguće elementarni uslovi za normalan politički i parlamentarni rad.

„Sudeći po trenutnom ponašanju vlasti stiče se utisak da parlamentarna većina opoziciju tretira kao nužno zlo, i da zato čini sve da joj onemogući normalno postojanje”.

„PZP već drugi mjesec ne dobija sredstva koja nam po zakonu pripadaju za normalno partijsko funkcionisanje – zadnja tranša nam je uplaćena u februaru 2009. A o tome kada će nam pristići sredstva koja su nam po osnovu rezultata pripala za pokrivanje troškova izborne kampanje, pri ovakvoj budžetskoj krizi teško je predvidjeti“, kaže Pavlović.

Ovakav odnos realne vlasti prema parlamentu, i odnos skupštinske većine prema opoziciji, karakterističan je, smatra on, za sva društva „fasadne demokratije“.

„On samo potvrđuje ono što svi znamo, da u ovom trenutku istinska vlast ne stanuje u Skupštini Crne Gore, ocijenio je Pavlović.

Advertisements