Izvor: Mina

dusacelikSocijaldemokratska partija (SDP) ne smije da popusti u pregovorima sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) u vezi formiranja nove vlasti, smatra funkcioner SDP-a Džavid Šabović.

Predsjednik i potpredsjednici Skupštine Crne Gore nijesu izabrani na konstitutivnoj sjednici novog saziva parlamenta, zbog neslaganja DPS-a i SDP-a u vezi izbora potpredsjednika parlamenta.

Šabović tvrdi da DPS ponavlja, “sličan scenario uslovljavanja” koalicionog partnera kao i prilikom konstitusanja prethodnog saziva parlamenta nakon izbora u septembru 2006. godine.

On je rekao Danu da je SDP u prošlom sazivu bila uslovljena da potpiše da se odriče mjesta ministra inostranih poslova jer su prije toga tu funkciju vršili njeni kadrovi Miodrag Vlahović i Dragiša Burzan.

“Rečeno nam je da na to moramo da se obavežemo u pisanoj formi, kako bi DPS glasao Ranka Krivokapića za predsjednika. Navikli su da im popuštamo, pa vjerovatno računaju da će tako biti i sada. Ovoga puta to ne smijemo uraditi zbog principa i naših birača”, rekao je Šabović.

Prema njegovim riječima, SDP je iz izbora 29. marta izašla jača.

“Ne tražimo ništa više, ali ne pristajemol na manje”, poručio je Šabović.

Advertisements