Izvor: Mina

rifkoPredsjednik i potpredsjednici Skupštine Crne Gore nijesu danas izabrani na konstitutivnoj sjednici novog saziva parlamenta, iako je to bilo predviđeno usvojenim dnevnim redom.

Poslije izvještaja Državne izborne komisije o rezultatima izbora, održanim 29. marta, i konstituisanja novog parlamentarnog sastava, predsjedavajuća Ljerka Dragičević je najavila pauzu u vezi predloga za novo rukovodstvo Skupštine. Sjednica je, međutim, bez obrazloženja, prekinuta i nije saopšteno kada će biti nastavljena.

Fukcioneri Demokratske partije socijalista juče su najavili da će danas biti izabran samo predsjednik Skupštine i da je dogovoreno u vladajučoj koaliciji da tu funkciju ponovo obavlja Ranko Krivokapić.

Podgorički mediji danas su, međutim, objavili da postoji spor među članicama vladajuće koalicije u vezi izbora Rifata Rastodera za potpredsjednika parlamenta.

Navodi se da Demokratska partija socijalista smatra da Socijaldemokratskoj partiji, čiji je Rastoder potpredsjednik, ne mogu pripasti funkcije i predsjednika i potpredsjednika Skupštine.