Izvor: Mina

snpSocijalistička narodna partija (SNP) neće predložiti svog kandidata za potpredsjednika crnogorske Skupštine na prvoj sjednici parlamenta koja je zakazana za sjutra, rekao je lider te stranke Srđan Milić. On je kazao da će o tome najprije razgovarati sa liderima Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem i Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem.

Milić nije isključio mogućnost da se sa Mandićem i Medojević sastane prije današnjeg sastanka kod predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića koji će biti održan u parlamentu.

„SNP neće u četvrtak predložiti svog kandidata za mjesto potpredsjednika Skupštine. Najavio sam da će tome prethoditi razgovor sa Mandićem i Medojevićem. Razgovaraćemo o definisanju odnosa unutar opozicije, a vezano za mjesta koja bi u parlamentu, shodno Poslovniku o radu Skupštine trebalo da pripadnu opoziciji“, rekao je Milić Vijestima.

Poslovnikom je predviđeno da Skupština ima više potpredsjednika, da se njihov broj na predlog predsjednika utvrđuje na plenumu i da se jedan bira se iz reda opozicije, na njen predlog.

Advertisements