Izvor: Mina

protestNikšićka policija zabranila je održavanje protestnog skupa koji je za sjutra najavila Sindikalna organizacije Željezare, saopštila je danas Uprava policije. Predsjednik Sindikalne organizacije Željezare Janko Vučinić je 10. aprila prijavio nikšićkoj policiji prostesni skup, koji je trebalo da bude održan sjura na platou ispred upravne zgrade kompanije.

„Rukovodilac Područne jedinice Nikšić je u utorak donio rješenje o zabrani skupa. Rješenje je poslato Vučiniću i on je upoznat sa njim“, navedeno je u saopštenju Uprave policije. Iz Uprave policije su objasnili da je okupljanje zabranjeno u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima, kojim je propisano da skup ne može biti održan na prostorima i mjestima gdje bi to, s obzirom na vrijeme, broj učesnika ili karakter okupljanja, moglo da ugrozi kretanje ili rad većeg broja građana.

„Sindikalna organizacija je namjeravala da skup održi na mjestu koje služi za ulaz i izlaz radnika u upravnu zgradu Željezare, kao i za parking“, navodi Uprava policije.

U saopštenju se dodaje da se u neposrednoj blizini platoa nalazi glavna saobraćajnica pa bi okupljanje većeg broja građana prouzrokovalo zastoj u saobraćaju, a čime bi mogla biti ugrožena i bezbjednost njegovih učesnika. Radnici nikšićke Željezare namjeravaju da organizuju protest zbog prekida proizvodnje i teške situacije u tom preduzeću.

Zaposleni traže da se radnici u Čeličani vrate na posao do 27. aprila, kako im je obećalo poslovodstvo kada ih je poslalo na prinudne odmore, kao i isplatu zarada u predviđenom roku do 20. aprila.

Advertisements