Izvor: sinisastevovic.wordpress.com

ssPovodom pisanja u dnevniku Vijesti, a povodom saopštenja iz uprave policije da našoj porodici nijesu upućivane nikakve prijetnje i da im nije poznato da je bilo ko na bilo koji način uznemiravao pokojnika. Obevještavam javnost da je pomenuta izjava potpuna neistina.

U mom jako kratkom razgovoru sa inspektorom koji je tražio informacije od mene saopštio sam mu: da smo imali upozorenje od prije samo nekolika dana prije tragedije „Čuvajte se ovih dana“, prijetnje, i pritiske u cijelom proteklom periodu na osnovu čega sam iznio kategoričke trvdnje da se radi o ubistvu našeg brata.

Osjećamo da je sve ovo sračunata provokacija ne bi li se pokrenule medijske spekulacije, neprimjerene rasprave, i uvlačenje porodice u medijska razračunavanja u jednom posebno delikatnom trenutku za prodicu… Sa posebnim ciljem da se kroz kontrolisane medije ponudi istina po zadatku, uz plansko diskreditovanje i nas i svih naših nastojanja.

Porodica je uputila odgovoran jasan zahtjev, dovoljno informacija, obavještenja, sumnji za cijeli slučaj, i bojazni za bezbjednost porodice na prave adrese i institucije, sačekaćemo njihove reakcije i zvanične izvještaje pa ćemo tek onda detaljno obavijestiti javnost o svim našim saznanjima i stavovima. Nikako na način kako su planeri naumili kroz kontrolisane novinarske članke i spletkarenja ovakvog tipa.

Ja znam da živim u zemlji gdje su se i očigledna ubistva kategorisala kao nešto sasvim drugo ali živim u uvjerenju da su istina i pravda spore i dostižne.

Sud crnogorske javnosti će sve znati da ocijeni.

Pomoć nijesmo tražili napamet, i na osnovu toga mollimo sve mediije da povedu računa o tome šta i kako pišu, u suprotnom bićete direktni i odgovorni i učesnici u harangi protiv naše porodice.

U tom kontekstu i trenutku, u najmanju ruku je neprimjereno skraćivanje inače jako kratke izjave porodice, izbacivanje bitnih informacija iz teksta, kontinuirano objavljivanje mojih neprimjerenih slika, uz očigledno obesmišljavanje reagovanja sa namjerom da se manipuliše sa javnošću.

Ukoliko se ova praksa Vijesti nastavi smatraćemo da Vašim novinama nije stalo do istine, već do nečeg sasvim drugog.

NVO Most

Advertisements