Izvor: Mina

woodDirektor Uprave za šume Radoš Šućur, uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i oštetio to preduzeće za više od 100 hiljada EUR, saopštila je Uprava policije. U saopštenju se navodi da su, zbog sumnje da su počinili isto krivično djelo, uhapšeni i njegov pomoćnik M.R., kao i bivši direktor Uprave a sad šef podgoričke jedinice tog preduzeća, Ismet Kalač. Oni su osumnjičeni da su Upravu za šume oštetili za 183 hiljade EUR.

»Sumnja se da je Šućur, u svojstvu direktora Uprave za šume Pljevlja, iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, tokom 2007. i 2008. godine, donio više nezakonitih odluka kojima je odobrio sredstva za rješavanje stambenih potreba službenika te Uprave, koji su već imali riješeno to pitanje«, kaže se u saopštenju. Navodi se da je Šućur to činio »u namjeri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist i postupajući suprotno odredbama pravilnika o rješavanju stambenih pitanja zaposlenih«, kao i da je time Upravu za šume oštetio za 103 hiljade EUR.

Kalač je osumnjičen da je, dok je bio na funkciji direktora Uprave 2004., 2005. i 2006. godine, takođe donio više nezakonitih odluka kojima je odobrio sredstva za rješavanje stambenih pitanja lica koja su već imala riješeno to pitanje. On je, kako se navodi, takvim postupanjem oštetio Upravu za 80 hiljada EUR.

»Takođe se sumnja da je M.R, kao pomoćnik direktora za opšte i pravne poslove, od 1. juna 2003. do 20. maja 2005. godine, kada je raspoređen na mjesto samostalnog namještenika i, propuštajući radnje koje se odnose na primjenu zakona i drugih propisa, omogućio realizaciju stambenih kredita na osnovu nezakonitih odluka Kalač i Šućur«, kaže se u saopštenju. Osumnjičeni će sjutra, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju.

Advertisements