Izvor: Seebiz

airPredstavnici izraelskog El Al-a i Montenegro Airlinesa (MA) sjutra će u Podgorici razgovarati o privatizaciji 30 odsto vlasništva crnogorske kompanije. Direktor MA, Zoran Đurišić, potvrdio je da je najveći izraelski avioprevoznik zainteresovan za dokapitalizaciju i djelimičnu privatizaciju crnogorske nacionalne aviokompanije. “U ponedjeljak će nas, vjerovatno, posjetiti predsjednik El Al-a i predstavnici Evropske banke za razvoj, i razgovaraćemo o uslovima prodaje manjinskog vlasničkog udjela u MA”, saopštio je Đurišić Vijestima.

MA je ranije oglasio prodaju paketa od 30 odsto akcija, a El Al je pokazao najveće interesovanje da postane manjinski vlasnik crnogorske kompanije. Prtivatizacija dijela vlasništva MA trebalo bi da pomogne kompaniji u započetom obnavljanju i modernizaciji flote, a, kako piše list, u Vladi su spremni da za nekoliko godina omogući partneru da preuzme većinski paket akcija.

Predstavnici El Al-a, kako su Vijesti prenijele u subotu, ulazak u vlasništvo MA uslovili su preuzimanjem i preduzeća Aerodromi Crne Gore, jednog od trenutno najprofitabilnijih crnogorskih kompanija. Direktor Aerodroma Crne Gore, Milovan Đuričković, međutim, negirao je spekulacije o skoroj prodaji tog preduzeća, jer privatizacija nije planirana.