Izvor: Vijesti

boljeUčenicima crnogorskih osnovnih i srednjih škola, koji su na takmičenju u znanju, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta i Društva matematičara, osvojili jedno od prva tri mjesta, juče su na tehničkim fakultetima uručene nagrade.

Takmičenje je održano u 15 kategorija, sedam iz matematike, šest iz fizike i jednoj iz programiranja, a učestvovalo je više od 300 učenika. Nagrade su dodijelili dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Predrag Stanišić i profesor na PMF-u Miloica Jaćimović.

Prvo mjesto iz matematike u šestom razredu osmogodišnje i sedmom devetogodišnje škole osvojio je Mladen Dobrašinović iz podgoričke OŠ “Radojica Perović”. U takmičenju iz matematike za sedmi razred osmogodišnje i osmi devetogodišnje škole prvo mjesto pripalo je Olji Krstović iz OŠ “Milan Vukotić” Podgorica. Najbolji takmičar iz tog predmeta u osmom razredu osmogodišnje i devetom devetogodišnje škole je Marinela Parović iz škole “Njegoš” iz Kotora. Prvo mjesto u takmičenju u znanju iz fizike za učenike prvog razreda srednje škole osvojili su Marko Petrić iz Gimnazije “Tanasije Pejatović” i Mihailo Jovanović iz Gimnazije “Slobodan Škerović”. Na prvom mjestu u takmičenju iz tog predmeta za drugi razred je Miloš Nikolić iz Gimnazije “Stojan Cerović”.

Dekan Stanišić je pozvao maturante da “upišu ozbiljne fakultete, a ne kvazifakultete na kojima radi par nastavnika i par penzionera”. “Dobro se raspitajte i ne povodite se za praznim marketingom”, kazao je Stanišić.

Advertisements