Izvor: Mina

panNevladina organizacija Akademska alternative pozvala je danas lidere političkih partija koje na parlamentarnim izborima nijesu prešle census da podnesu ostavke i ocijenila da te stranke ne treba da postoje. Predsjednik AA Vojin Grubač rekao je da predsjednici propalih stranaka moraju znati da više na politickoj sceni Crne Gore nijesu potrebni ni oni, niti stranke koje su vodili.

“Zato im preporučujemo da elegantno spakuju kofere i nestanu, da ne bi kvarili želju naroda da se teško političko stanje u Crnoj Gori jednog dana zaista promijeni”, naveo je Grubač u izjavi dostavljenoj agenciji MINA. On je podsjetio da, osim Miodraga Zivkovića, ne postoji nijedan propali lider upropašćene opozicione partije koji je javno dao ostavku na mjesto “kapetana potopljenog broad”.

“Sa velikom pouzdanošću se može pretpostaviti da će stranke koje nijesu na ovim izborima ušle u Skupštinu, na sljedećim parlamentarnim izborima proći još gore”, smatra Grubač. Prema njegovoj ocjeni, te stranke treba da se rasformiraju, jer je besmisleno postojanje opozicionih pratija koje svoje glasove u budućnosti samo mogu velikodušno poklanjati vladajućoj koaliciji.

“Ukoliko se ta moguća namjera opet desi, svima bi bilo jasno da su te partije samo druga linija odbrane vladajuće koalicije, jer ne postoji logično objašnjenje izlaska na izbore u statusu opozicije a da rezultat bude takav da glasovi idu pozicionim partijama”, kazao je Grubač.

Advertisements