Izvor: Blic, http://www.aleksic.wordpress.com

bokasPredsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica zatražio je danas raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i ocenio da Vlada Srbije nije sposobna da se suoči sa ekonomskom krizom.

“Vlada Srbije je potpuno nesposobna da vodi ekonomsku politiku i zbog toga svakog dana srpska privreda sve više i dublje propada”, navodi se u izjavi Koštunice dostavljenoj agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije nema ni autoritet ni politiku da zaustavi sunovrat srpske privrede. “Više se niko i ne seća vladinih ekonomskih mera od pre dva meseca kada je na sva zvona objavljeno da će više od sto milijardi dinara biti uloženo u privredu. Danas je srpska privreda u još dubljoj krizi, i ista sudbina čeka privredu i posle najnovijih vladinih mera”, naveo je lider DSS. Ocenio je da će i posle novih mera privreda dospeti u još teži položaj, jer vlada nema ekonomsku politiku za spas privrede.

“Ova vlada je generator krize i jedini izlaz je da vlada odmah ode, pre nego što Srbiju dovede do prosjačkog štapa. Idu teška vremena i Srbija mora dobiti novu, sposobnu i odgovornu vladu koja će, umesto jalove propagande, pokrenuti unutrašnju obnovu i izvući zemlju iz teške krize. Zato su izbori nužni kao preduslov zaustavljanja urušavanja Srbije”, naveo je Koštunica.

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da se Demokratska stranka ne pribojava prevremenih parlamentarnih izbora, ali da bi njihovo raspisivanje bilo “teška i bespotrebna avantura” koja ne bi dovela do preraspodele snaga na srpskoj političkoj sceni.

“DS najmanje treba da se pribojava izbora, s obzirom na to da njen rejting konstantno raste. Porast rejtinga DS govori u prilog činjenici, prema svim istraživanjima, da je to stranka koja uspešno vodi zemlju u najtežim trenucima kroz ovu krizu”, izjavila je Jelena Trivan agenciji Tanjug.

“U tom smislu izbori ne samo da bi bili skupi i suvišni, jedna teška i bespotrebna avantura, u trenutku kada treba da radimo važnije poslove u smislu da sačuvamo građane od posledice krize, nego se bojim da na političkoj sceni ne bi doneli ništa novo i nikakvu novu preraspodelu snaga”, rekla je Trivan.

Izbori bi, prema njenim rečima, jedino pokazali da mnoge stranke koje se u ovom trenutku za njih deklarativno zalažu ne bi mogle da pređu cenzus.

Prema informacijama koje je na blogu http://www.aleksic.wordpress.com postavio Ilija Bakić, Srpska napredna stranka Tomislava Nikolića zakupila je i unapred platila za septembar i oktobar sve bilborde u Beogradu koji su na udarnim mestima i frekventnim saobraćajnicama. Bakić piše da će i sledeća Skupština Demokratske stranke biti odložena. Dragan Šutanovac je dobio podršku delegata u unutrašnjosti Srbije i pitanje je kada će krenuti u “otvoreni rat” protiv Borisa Tadića. Bakić podjelu dovodi u vezu i sa “eliminacijom generala Ponoša”, tvrdeći da je najzad potvrđeno i iz DS izvora da Šutanovac ima ubedljivu većinu.

Advertisements