Izvor: Dan

zivkovicPredsjednik Liberalne partije Miodrag Živković podnio je ostavku i ozvaničio prestanak aktivnog bavljenja politikom. Na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora neopozive ostavke su podnijeli potpredsjednici Dragan-Purko Ivančević, Bilsen Idrizović, Zdravko Šoć, Dragan Božović i Sandra Mitrović.

Zbog lošeg izbornog rezultata, jer liberali po prvi put od višestranačja nemaju parlamentarni status, na funkcijama više nijesu ni članovi savjeta stranke, a oformljeno je specijalno koordinaciono tijelo koje treba da pripremi izbornu skupštinu, čije je održavanje planirano najkasnije za šest mjeseci.

Ostavku je podnijela i generalni sekretar LP Vera Miljanić, koja je na izboroj listi sa Demokratskim centrom u koaliciji “Za drugačiju Crnu Goru” imala četvrto mjesto.

Rukovođenje LP do izbora nove čelne strukture preuzelo je koordinaciono tijelo kojim predsjedava Sandra Mitrović, čiji je zaduženje i da operativno vodi partiju. Ona je, kako je napisano na vebsajtu liberala, 24-godišnji student Pravnog fakulteta u Podgorici, kojeg uspješno privodi kraju.

Prema nezvaničnim saznanjima “Dana”, predstavnici većine opštinskih odbora tražili su od Miodraga Živkovića i njegovih pristalica da se zbog rezultata na nedjeljnim izborima povuku sa stranačkih funkcija, a sada je neizvjesna i sudbina najavljenog spajanja u jednu stranku sa Demokratskim centrom. Kako saznajemo, dio članova LP nije previše zainteresovan za političku integraciju sa partijom koju vode bivši funkcioneri PzP-a.

Osim Živkovića, iz aktivnog bavljenja politikom povukao se i Dragan Ivančević, koji nam je potvrdio tu informaciju, i saopštio da Sandra Mitrović do izbora novog čelnog čovjeka preuzima upravljanje partijom.

– Prosto, planirano je da se primijeni neka drugačija forma organizacije stranke, a gospodin Živković i ja samo već odavno razmišljali da se povučemo iz politike i vođenje stranke prepustimo nekim mlađim ljudima – kazao je Ivančević “Danu”.

– Članovi GO su se zahvalili rukovodstvu na dosadašnjem radu ali i čestitali na kvalitetno odrađenoj kampanji, u kojoj su pokazali zavidan nivo političke kulture i zrelosti – navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je na sjednici Glavnog odbora jednoglasno donijeta odluka da LP nastavi sa radom, jer sada postoji „još snažnija potreba za učešćem liberala u političkom životu.

Advertisements