Izvor: http://www.lscg.org

slavkoGLAVNOM I ODGOVORNOM UREDNIKU DANA GOSPOĐI/CI RAJKI RAIČEVIĆ

U tekstu objavljenom u današnjem broju Vaše novine pod naslovom “Liberale i narodnjake od parlamenta odvojio narod” citirana je izjava dr Srđe Vukadinovića koja je tretirala i LIBERALNI SAVEZ CRNE GORE.

U izjavi pomenuti analitičar tvrdi, citiram:

”Neki nesporazumi (u LSCG, moja primjedba) pretvarali su se u radikalne sukobe koji su rezultirali smjenama i odlascima određenih ljudi, zbog čega se gubilo i na političkoj koncepciji i profilaciji. Sve to više govori o zatvorenosti stranke nego o njenoj demokratičnosti – smatra Vukadinović.

On tvrdi da od raspada Narodne sloge, 1996. godine, LSCG i NS nikada više nijesu nastupili na izborima samostalno i nije se znala njihova prava snaga.”

Bez ikakve želje da ulazim u polemiku sa pomenutim analitičarem, podsjećam da je Liberalni savez Crne Gore 2005-te godine prestao sa političkim djelovanjem kao jedinim adekvatnim odgovorom na notornu činjenicu da je u Crnoj Gori režim ubio politički proces i politički život te da su svi izbori u Crnoj Gori od 1990-te do 2009-te riješeni u korist režima na osnovu otvorenih krađa, manipulacija, protivustavne i antidemokratske zloupotrebe državnog aparata te na osnovu isto tako ostvarenog monopola u medijskoj i finasijskoj sferi.

Sve drugo su trice i kučine koje u korist režima horski ponavlaju analitičari Vukadinovićevog tipa, uporno podmećući LSCG unutrašnju nedemokratičnost, zatvorenost i gubljenje “političke koncepcije i profilacije”, što je, zaista, za podsmjeh.

Kao brutalno zlonamjernu ovdje moram ispraviti brutalno neistinitu tvrdnju dr Vukadinovića da LSCG od 1996: “nikada nije nastupio na izborima samostalno”.

Naprotiv, samo je na izborima 1990-te i 1996-te LSCG na izbore izašao kao član predizbornih koalicija. Na parlamentarnim izborima: 1992, 1998, 2001 i 2002 izašao je samostalno, za razliku od drugih koji su spas tražili u koalicijama. Isto se odnosi i na učešće liberala na loklanim izborima čemu treba pridati i izborni ciklus održan 2004-te.

SLAVKO PEROVIĆ

Advertisements